• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Свято туризму у Софіївському центрі творчості

Свято туризму у Софіївському центрі творчості

2018-09-24

Свято туризму у Софіївському центрі творчості

З нагоди Всесвітнього дня туризму у Софіївському центрі творчості було проведено тиждень туризму та краєзнавства.

Метою проведення було формування у вихованців схильностей до туристсько-краєзнавчої роботи; залучення їх до активного відпочинку; допомоги кожному учасникові тижня туризму викликати бажання вивчати історію рідного краю та України.

24 вересня Заскока В.І., керівник туристсько-краєзнавчого гуртка разом з культорганізатором Лішиною Л.Є., провели інформаційну зустріч з юними туристами. Учасники зустрічі прослухали теоретичну інформацію про підготовку до туристичних походів, переглянули презентацію «Сім чудес України», пограли в туристичну гру «Сонечко», та почали готуватися до туристичних змагань «Підкоримо весь світ», які завершать тиждень туризму у закладі.

Другий день туризму показав якими інтелектуально-розвиненими є вихованці нашого центру творчості. Цікава і повчальна гра «Знайди загублене місто на карті» заочно відправила дітей у подорож Україною. Сподіваємось, що заочна подорож для юних туристів найближчим часом стане реальною.

Третій день туризму співпав зі святом Всеукраїнського дня бібліотеки. Для привітання з професійним святом, працівники бібліотеки запросили вихованців нашого закладу, які вітали бібліотекарів віршованими творіннями на сучасний лад. Софіївський центр творчості приєднується до всіх побажань: «В цей день приймайте та видавайте не книги і періодику, а тільки подарунки та найкращі побажання».

Завершальним етапом стали туристичні змагання, які проводилися на невеликій смузі перешкод. До початку старту учасники спробували свої сили у подоланні різних перешкод, після чого команди змогли показати свої вміння та навички на етапах: «метання дротиків», «купини», «подолання перешкоди з перилом», «маятник» і «фотозона біля намету».

Команди почергово долали дистанцію на швидкість. У молодшій віковій категорії найшвидшими виявилася команда «Дружба» туристсько-краєзнавчого гуртка, а у старшій віковій категорії команда «Кола» гуртка «Театральне мистецтво», які зайняли почесне перше місце. Друге місце виборола команда «Топ-топ» гуртка початкового технічного моделювання. Третє місце зайняли наймолодші учасники змагань команда «Колобки», які відвідують гурток витинанки. Завершила змагання та зігріла всіх смачна, туристична каша.

Закінчилось свято,

Закінчилась зустріч.

Настав прощання час,

Та ви не сумуйте,

Ви всі зрозумійте,

Що свято ще буде не раз…

Лішина Л.Є. , культорганізатор

КЗ «Софіївський центр творчості»

Кiлькiсть переглядiв: 207

Коментарi